Krevety grilované na petrželce

Krevety grilované na petrželce

Krevety grilované na petrželce
Krevety grilované na petrželce

Ingredience: 300 g krevet, sůl, olivový olej, mletý bílý pepř, petrželka, bílé víno, limetka, česnek, citrónová šťáva, kečup nebo rajský protlak

 

Postup: Tohle bude opravdu velmi snadný recept na přípravu. Začátečníci v kuchyni se často bojí, pustit se do těchto mořských plodů, ale při troše snahy a opatrnosti se to zcela jistě povede. Krevety se omyjí, osuší a vyndá se střívko. Připraví se v tomto případě jemnější marináda – olivový olej, mletý bílý pepř, sůl, petrželka nakrájená na kousky a bílé víno. Krevety se vloží do směsi a nechají se marinovat tři hodiny. Po uplynutí doby na marinování se vyndají a napíchají se na jehlu, je dobré mít spíše kovovou než klasickou špejli. Dáme na rozpálený gril, ještě zastříkneme olivovým olejem a grilujeme po všech stranách zprudka. Během grilování si rozkrojíme limetku a na krevety vymačkáme její šťávu. Hotové si vyndáme na talíř a obložíme petrželkou. Ještě si přichystáme omáčku, do které si budeme krevety namáčet. Smícháme olivový olej, utřený česnek se solí, citrónovou šťávu a kečup nebo rajský protlak. V případě přidání rajského protlaku místo kečupu by měla tedy omáčka projít tepelným varem.

 

Vhodná příloha: dipy, omáčky, bageta

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience: Uzený losos naložený v medu půl litru vody  1/2 hrnku soli  3/4 hrnku medu  1/4 hrnku zlatého rumu  1/4
Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou Ingredience: 2 lososové steaky 1 lžíce čerstvé citronové šťávy  1 1/2 lžičky rozpuštěného másla sůl a

Uzený duhový pstruh

Ingredience: Uzený duhový pstruh 4 očištění a umytí duhoví pstruzi 2 lžičky mořské soli 2 lžičky čerstvě namletého pepře 1