Ingredience: 300 g krevet, sůl, olivový olej, mletý bílý pepř, petrželka, bílé víno, limetka, česnek, citrónová šťáva, kečup nebo rajský protlak
Postup: Tohle bude opravdu velmi snadný recept na přípravu. Začátečníci v kuchyni se často bojí, pustit se do těchto mořských plodů, ale při troše snahy a opatrnosti se to zcela jistě povede. Krevety se omyjí, osuší a vyndá se střívko. Připraví se v tomto případě jemnější marináda – olivový olej, mletý bílý pepř, sůl, petrželka nakrájená na kousky a bílé víno. Krevety se vloží do směsi a nechají se marinovat tři hodiny. Po uplynutí doby na marinování se vyndají a napíchají se na jehlu, je dobré mít spíše kovovou než klasickou špejli. Dáme na rozpálený gril, ještě zastříkneme olivovým olejem a grilujeme po všech stranách zprudka. Během grilování si rozkrojíme limetku a na krevety vymačkáme její šťávu. Hotové si vyndáme na talíř a obložíme petrželkou. Ještě si přichystáme omáčku, do které si budeme krevety namáčet. Smícháme olivový olej, utřený česnek se solí, citrónovou šťávu a kečup nebo rajský protlak. V případě přidání rajského protlaku místo kečupu by měla tedy omáčka projít tepelným varem.
Vhodná příloha: dipy, omáčky, bageta