Ingredience: 800g hovězí svíčkové, 400g švestek, 100ml slivovice, sůl, pepř, špetka skořice, 4 snítky tymiánu, 5 lístků bazalky
Postup: nejprve přivedeme vodu k varu a do vody vložíme spařit švestky. Jen na 1 minutu. Švestky vyndáme, rozpůlíme, vypeckujeme a necháme vychladnout. Maso si rozdělíme na 4 stejně velké bifteky, naklepeme hřbetem pěsti a z obou stran osolíme a opepříme. Maso také ochutíme nasekaným tymiánem a vložíme do misky. Do misky také vložíme švestky a lístky bazalky. Nakonec maso zalijeme slivovicí a přidáme špetku skořice. Necháme marinovat minimálně 24 hodin, aby se chuť švestek dostala dostatečně do masa. Druhý den maso vložíme na rozpálený gril, kde grilujeme 4,5 minuty z každé strany. Švestky s pálenkou dáme na pánev a v průběhu grilování masa je necháme podusit. Pak dáme maso na talíř, přelijeme švestkami a přidáme trochu švestek.
Vhodná příloha: bramborová kaše s grilovanou dýní