Grilovaný filet z lososa s dýňovým pyré

Grilovaný filet z lososa s dýňovým pyré

Grilovaný filet z lososa s dýňovým pyré
Grilovaný filet z lososa s dýňovým pyré

Ingredience: 4 filety z lososa o váze 150g, 1 dýně, sůl, bílý pepř, 1 citron, špetka mletého kmínu, špetka muškátového oříšku, grapefruit, třtinový cukr, olivový olej

 

Postup: Jednotlivé filety lososa osolíme a opepříme z obou stran. Také přidáme najemno nastrouhanou kůru z citrónu, vložíme do misky, kde zakápneme citronovou šťávou a olivovým olejem. Maso pak necháme 3 hodiny uležet v chladu. Mezitím si rozpálíme gril. Dýni rozpůlíme, vyjmeme jadérka a obě půlky zabalíme do silného alobalu. V alobalu pak dáme péct na gril asi na 1,5 hodiny. Pak z grilu sundáme a dýni vydlabeme pomocí lžíce do mísy tak, aby zbyla jen slupka. Tyčovým mixérem dýni rozmělníme na pyré. Pyré vložíme na pánev, kterou dáme na gril. Ve stejnou chvíli na gril dáme také plátky lososa, které grilujeme z každé strany 3 minuty. Na pánvi mezitím dochutíme pyré solí, pepřem, šťávou z grapefruitu, třtinovým cukrem a špetkou mletého kmínu a muškátového oříšku.

 

Vhodná příloha: lehký zeleninový salát

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience: Uzený losos naložený v medu půl litru vody  1/2 hrnku soli  3/4 hrnku medu  1/4 hrnku zlatého rumu  1/4
Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou Ingredience: 2 lososové steaky 1 lžíce čerstvé citronové šťávy  1 1/2 lžičky rozpuštěného másla sůl a

Uzený duhový pstruh

Ingredience: Uzený duhový pstruh 4 očištění a umytí duhoví pstruzi 2 lžičky mořské soli 2 lžičky čerstvě namletého pepře 1