Ingredience: 300 g hovězího masa, slunečnicový olej, sůl, mletý pepř, česnek, sójová omáčka, worcester, brokolice, vejce, mléko, pažitka, cibule, sušený rozmarýn
Postup: Hovězí maso bude tentokrát doplněno o zeleninu, kterou Češi zrovna dvakrát nemilují – brokolice. Hovězí si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nachystáme si marinádu – slunečnicový olej, sůl, mletý pepř, utřený česnek, sójová omáčka a worcester. V této směsi necháme steaky tři dny – 72 hodin. Po uplynutí této lhůty si maso vyndáme z marinády a vkládáme na rozpálený gril, kde grilujeme zprudka. Hotové maso si vyndáme na talíř a půjdeme k přípravě brokolice. Brokolici si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Rozebereme ji na růžičky a dáme povařit zhruba dvacet minut v osolené vodě. Povařenou brokolici scedíme a dáme do pekáče vymazaného máslem. Do misky si smícháme rozšlehaná vejce, mléko, najemno nasekanou pažitku, najemno nasekanou cibulku a rozmarýn. Touto směsí zalijeme brokolici a dáme péct do středně vyhřáté trouby zhruba na půl hodiny, ale pořád jde o to samé- záleží na tom, jak komu bude péct ta konkrétní trouba – každá peče jinak. Hotovou brokolici přidáme k masu. Pokud by někdo nechtěl zapékanou formu, tak si ji prostě jenom povaří doměkka.
Vhodná příloha: brokolice