Steak z lososa

Steak z lososa v marinádě z citronu a pomeranče

Steak z lososa
Steak z lososa

Ingredience: 4 steaky z lososa, 2 pomeranče, 1 citron, ½ hrsti kopru, 50ml olivového oleje, 1 lžička celého pepře, mořská sůl

 

Postup: Steaky z lososa omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Z obou stran posypeme mořskou solí. Do misky si připravíme nastrouhanou kůru z pomerančů a citrónů. Zalijeme šťávou z citronu a pomerančů a přidáme připravené množství olivového oleje. Vše řádně promícháme. Nakonec přidáme ještě lžičku celého pepře a nasekaný kopr. Do této marinády vkládáme plátky z lososa, které musí být ponořené. Necháme maso marinovat 3 hodiny. pak maso vyjmeme, osušíme utěrkou a vkládáme na rozpálený gril. Z obou stran grilujeme 4 minuty a můžeme potírat zbylou marinádou.

 

Vhodná příloha: vařené brambory

 

 

 

© Jag_cz – Fotolia.com

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience: Uzený losos naložený v medu půl litru vody  1/2 hrnku soli  3/4 hrnku medu  1/4 hrnku zlatého rumu  1/4
Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou Ingredience: 2 lososové steaky 1 lžíce čerstvé citronové šťávy  1 1/2 lžičky rozpuštěného másla sůl a

Uzený duhový pstruh

Ingredience: Uzený duhový pstruh 4 očištění a umytí duhoví pstruzi 2 lžičky mořské soli 2 lžičky čerstvě namletého pepře 1