Ingredience: 4 steaky z lososa, 2 pomeranče, 1 citron, ½ hrsti kopru, 50ml olivového oleje, 1 lžička celého pepře, mořská sůl
Postup: Steaky z lososa omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Z obou stran posypeme mořskou solí. Do misky si připravíme nastrouhanou kůru z pomerančů a citrónů. Zalijeme šťávou z citronu a pomerančů a přidáme připravené množství olivového oleje. Vše řádně promícháme. Nakonec přidáme ještě lžičku celého pepře a nasekaný kopr. Do této marinády vkládáme plátky z lososa, které musí být ponořené. Necháme maso marinovat 3 hodiny. pak maso vyjmeme, osušíme utěrkou a vkládáme na rozpálený gril. Z obou stran grilujeme 4 minuty a můžeme potírat zbylou marinádou.
Vhodná příloha: vařené brambory
© Jag_cz – Fotolia.com