Rumpsteaky po tatarsku

4 rumpsteaky (á 200 g), 2 vejce, 3 sladkokyselé okurky, 1 menší sklenička kaparů, ½ šálku směsí nadrobno nasekaných čerstvých bylinek, ½ šálku kávové smetany, 1 šálek majonézy, 2 lžíce oleje, ½ lžičky soli, ¼ lžičky čerstvě umletého černého pepře

Vejce vložíme do vroucí vody a necháme vařit asi 10 minut. Okurky nakrájíme na velmi drobné kostičky. Kapary necháme odkapat a mírně je vidličkou rozdrtíme. Uvařená vejce prudce zchladíme studenou vodou, oloupeme a rozkrájíme na velmi drobné kousky, které smísíme s majonézou, rozdrcenými kapary, nasekanými okurkami, nasekanými bylinkami a smetanou na jemnou omáčku. Rumpsteaky dobře omyjeme pod tekoucí studenou vodou, důkladně je osušíme a potřeme ze všech stran olejem. Maso grilujeme nad dřevěným uhlím nebo v elektrickém grilu z každé strany asi 4 – 6 minut, a to podle požadovaného stupně propečení masa. Podáváme po osolení s předem připravenou vychlazenou omáčkou.

Příloha: míchaná zelenina, čerstvé bílé pečivo.

Doba přípravy: 40 minut.

Related Posts