Grilované kuře po texasku

8 porcí

2 rozpůlená kuřata (á 1,5 kg), 2 kostky slepičího bujónu, 1 šálek vody, ¼ šálku oleje, 1 lžíce worcesterské omáčky, 2 lžíce kečupu, 1 lžička cukru, 1 lžička soli, ½ lžičky chilli koření, ½ lžičky pepře, 1 stroužek česneku, 1 malá cibule

Kuřata opláchneme a osušíme. Kostky bujónu rozpustíme ve vařící vodě. Přidáme olej a kečup, worcester, cukr, sůl, chilli, pepř, česnek, cibuli a dobře promícháme. Nalijeme do rendlíku, uvedeme do varu a vaříme zvolna asi 10 minut. Kuřata omáčkou potřeme a umístíme na namaštěný gril. Grilujeme, až se maso propeče; potom obrátíme a často poléváme omáčkou. Dobře propečené kuře vyžaduje 35 až 40 minut.

Doba přípravy: 1 hod.

Related Posts