Cejn v alobalu plněný grilovanou zeleninou na tymiánu

Cejn v alobalu plněný grilovanou zeleninou na tymiánu

Cejn v alobalu plněný grilovanou zeleninou na tymiánu
Cejn v alobalu plněný grilovanou zeleninou na tymiánu

Ingredience: 4 menší cejny, 2 cibule, 2 mrkve, 80g celeru, 50g másla, 80g petržele, 80g cherry rajčátek, 2 žluté papriky, hrst čerstvého tymiánu, 4 lístky bazalky, 1 citron, sůl, pepř, olivový olej

 

Postup: Z cejna vyjmeme vnitřnosti a pak celou vnitřní část důkladně omyjeme. V misce mezitím smícháme máslo s citrónovou kůrou, citrónovou šťávou a nasekanou bazalkou. Takto připravené bylinkové máslo vložíme rybě do břišního otvoru. Rybu pak vložíme na plát alobalu a z obou stran osolíme a opepříme. Pak si všechny druhy zeleniny nakrájíme na přibližně stejně velké hranolky, které dáme na gril. Negrilujeme zcela, jen aby zelenina lépe pustila chuť. Grilovanou zeleninou plníme rybu. Každou rybu pak zakápneme olivovým olejem a zabalíme do alobalu i se zeleninou. Necháme do druhého dne uležet v lednici. Pak vložíme rybu v alobalu na rozpálený gril, kde grilujeme 20 minut. Potom vyjmeme rybu z alobalu a necháme jí ještě 3 minuty z každé strany opéct na grilu. Zeleninu necháme mezitím dusit v alobalu. Servírujeme rybu obklopenou zeleninou.

 

Vhodná příloha: zelenina u ryby je přílohou

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience: Uzený losos naložený v medu půl litru vody  1/2 hrnku soli  3/4 hrnku medu  1/4 hrnku zlatého rumu  1/4
Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou Ingredience: 2 lososové steaky 1 lžíce čerstvé citronové šťávy  1 1/2 lžičky rozpuštěného másla sůl a

Uzený duhový pstruh

Ingredience: Uzený duhový pstruh 4 očištění a umytí duhoví pstruzi 2 lžičky mořské soli 2 lžičky čerstvě namletého pepře 1