Čerstvý tuňák s jednoduchým rajčatovým salátem

Čerstvý tuňák s jednoduchým rajčatovým salátem

Čerstvý tuňák s jednoduchým rajčatovým salátem
Čerstvý tuňák s jednoduchým rajčatovým salátem

Ingredience: 4 větší steaky z tuňáka, 1 citron, 500g rajčat, 15 lístků bazalky,2 lžíce jablečného octa, celý pepř, sůl, olivový olej, ½ hrsti petrželové nati, limetková kůra

 

Postup: jednotlivé steaky z tuňáka si rozložíme na prkénko a z obou stran osolíme a opepříme. Zakápneme šťávou z citronu a potřeme olivovým olejem. Vše dáme do chladu alespoň na 2 hodiny, aby se citron dostal do masa. Mezitím si nakrájíme rajčata na kostičky a dáme do misky. Do misky k rajčatům přidáme najemno nasekané lístky bazalky a nasekanou petrželku, nastrouhanou kůru z limetky, jablečný ocet, sůl a pepř. Vše důkladně spojíme a promícháme a necháme alespoň půl hodiny uležet v chladu. Tuňáka grilujeme na mírném ohni 12 minut. Při servírování na talíř nejprve dáme rajčatový salát, přes který položíme plátek masa.

 

Vhodná příloha: salát stačí i jako příloha, celozrnné pečivo

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience: Uzený losos naložený v medu půl litru vody  1/2 hrnku soli  3/4 hrnku medu  1/4 hrnku zlatého rumu  1/4
Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou Ingredience: 2 lososové steaky 1 lžíce čerstvé citronové šťávy  1 1/2 lžičky rozpuštěného másla sůl a

Uzený duhový pstruh

Ingredience: Uzený duhový pstruh 4 očištění a umytí duhoví pstruzi 2 lžičky mořské soli 2 lžičky čerstvě namletého pepře 1