Filet z lososa špikovaný spařeným chřestem

Filet z lososa špikovaný spařeným chřestem

Filet z lososa špikovaný spařeným chřestem
Filet z lososa špikovaný spařeným chřestem

Ingredience: 1 losos, 8 tyčinek chřestu, sůl, pepř, olivový olej, hrst kopru, špetka vinného octa, lžička citrónové kůry

 Postup: Z celého lososa nejprve odstraníme hlavu a ploutve. Poté rozdělíme na poloviny, které opatrně vykostíme. Vykostěné maso nakrájíme na 4 filety. Jednotlivé plátky lososa osolíme a opepříme. Vložíme filety do misky, pokapeme vinným octem, přidáme nasekaný kopr a citrónovou kůru. Nakonec maso zakápneme olivovým olejem a necháme 2 hodiny marinovat v chladu. Mezitím si do osolené vroucí vody hodíme chřest, který necháme 3 minuty spařit. Chřest vyjmeme, necháme vychladnout a oloupeme. Každou filetu pak prošpikujeme chřestem na dvou místech. Pak lososa vložíme na gril a grilujeme 3-4 minuty z každé strany. Nejprve vložíme na gril stranu s kůží.

 

Vhodná příloha: šťouchané brambory s pažitkou

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience: Uzený losos naložený v medu půl litru vody  1/2 hrnku soli  3/4 hrnku medu  1/4 hrnku zlatého rumu  1/4
Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou Ingredience: 2 lososové steaky 1 lžíce čerstvé citronové šťávy  1 1/2 lžičky rozpuštěného másla sůl a

Uzený duhový pstruh

Ingredience: Uzený duhový pstruh 4 očištění a umytí duhoví pstruzi 2 lžičky mořské soli 2 lžičky čerstvě namletého pepře 1