Ingredience: 1 losos, 8 tyčinek chřestu, sůl, pepř, olivový olej, hrst kopru, špetka vinného octa, lžička citrónové kůry
Postup: Z celého lososa nejprve odstraníme hlavu a ploutve. Poté rozdělíme na poloviny, které opatrně vykostíme. Vykostěné maso nakrájíme na 4 filety. Jednotlivé plátky lososa osolíme a opepříme. Vložíme filety do misky, pokapeme vinným octem, přidáme nasekaný kopr a citrónovou kůru. Nakonec maso zakápneme olivovým olejem a necháme 2 hodiny marinovat v chladu. Mezitím si do osolené vroucí vody hodíme chřest, který necháme 3 minuty spařit. Chřest vyjmeme, necháme vychladnout a oloupeme. Každou filetu pak prošpikujeme chřestem na dvou místech. Pak lososa vložíme na gril a grilujeme 3-4 minuty z každé strany. Nejprve vložíme na gril stranu s kůží.
Vhodná příloha: šťouchané brambory s pažitkou