Ingredience: 400 g ryby dle vlastního výběru, sůl, pepř, olivový olej, bylinky podle uvážení, citrón, zelenina na oblohu
Postup: Rybu dle vlastního výběru si omyjeme a je lépe, když si ji necháme odborně vykuchat, protože ne každý to umí. Uděláme do ní několik zářezů a celou ji osolíme a opepříme. Do zářezů se pokusíme vložit bylinky, také podle vlastního uvážení – libeček, petrželka, saturejka, rozmarýn a tak dále. Rybu pokapeme olivovým olejem a vložíme na rozpálený gril a grilujeme po obou stranách. Během samotného grilování ji ještě pokapeme šťávou vmačkanou z citrónu a poklademe ji také kolečky citrónu, aby ta specifická vůně nasákla rybu. Hotovou rybu si vyndáme na talíře a můžeme ozdobit oblohou ze zeleniny či citrónových koleček. Přestože se ryby v našich zeměpisných šířkách příliš nejedí ve velkém, tak lidé dělají sem tam výjimku právě u grilování, což by mohl být i případ tohoto receptu. Jelikož se jedná o velmi hodnotný druh masa, lidé by se mu neměli vyhýbat. Rybí maso totiž dokáže předcházet i mnoha civilizačním chorobám.
Vhodná příloha: pečivo, pečené brambory