Grilovaná ryba s bylinkami a citróny

Grilovaná ryba s bylinkami a citróny

Grilovaná ryba s bylinkami a citróny
Grilovaná ryba s bylinkami a citróny

Ingredience: 400 g ryby dle vlastního výběru, sůl, pepř, olivový olej, bylinky podle uvážení, citrón, zelenina na oblohu

 

Postup: Rybu dle vlastního výběru si omyjeme a je lépe, když si ji necháme odborně vykuchat, protože ne každý to umí. Uděláme do ní několik zářezů a celou ji osolíme a opepříme. Do zářezů se pokusíme vložit bylinky, také podle vlastního uvážení – libeček, petrželka, saturejka, rozmarýn a tak dále. Rybu pokapeme olivovým olejem a vložíme na rozpálený gril a grilujeme po obou stranách. Během samotného grilování ji ještě pokapeme šťávou vmačkanou z citrónu a poklademe ji také kolečky citrónu, aby ta specifická vůně nasákla rybu. Hotovou rybu si vyndáme na talíře a můžeme ozdobit oblohou ze zeleniny či citrónových koleček. Přestože se ryby v našich zeměpisných šířkách příliš nejedí ve velkém, tak lidé dělají sem tam výjimku právě u grilování, což by mohl být i případ tohoto receptu. Jelikož se jedná o velmi hodnotný druh masa, lidé by se mu neměli vyhýbat. Rybí maso totiž dokáže předcházet i mnoha civilizačním chorobám.

 

Vhodná příloha: pečivo, pečené brambory

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience: Uzený losos naložený v medu půl litru vody  1/2 hrnku soli  3/4 hrnku medu  1/4 hrnku zlatého rumu  1/4
Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou Ingredience: 2 lososové steaky 1 lžíce čerstvé citronové šťávy  1 1/2 lžičky rozpuštěného másla sůl a

Uzený duhový pstruh

Ingredience: Uzený duhový pstruh 4 očištění a umytí duhoví pstruzi 2 lžičky mořské soli 2 lžičky čerstvě namletého pepře 1