Ingredience: 300 g lososa, sůl, olivový olej, hořčice, větvička nějaké bylinky, česnek, citrón a citrónová šťáva, tymián, sójová omáčka
Postup: Losos patří mezi ty kvalitní či i možná ty nejkvalitnější ryby na poli kuchyně. Právě proto tu máme dnes jeden z receptů, kde tato ryba hraje prim. Nejprve si ho umyjeme a osušíme. Následuje příprava marinády. Smícháme olivový olej, sůl, česnek, citrónovou šťávu, tymián a sójovou omáčku. V této směsi marinujeme lososa tři hodiny, což je oproti jiným receptům taková výraznější změna, protože se obvykle marinuje celou noc či rovných 24 hodin. Maso si dáme na rozpálený gril a grilujeme z obou stran nejprve minutu po každé z nich a pak na každý kousek ryby položíme kolečko citrónu a už jenom dogrilujeme. Ještě si vezmeme větvičku nějaké bylinky, například tymiánu či jiné, kterou též mírně pokapeme olivovým olejem a párkrát obrátíme na grilu. Lososa vyjmeme, dáme na talíř, okolo obložíme plátky citrónu a ogrilované bylinky a můžeme podávat. Je to vcelku lehký recept na stravitelnost, takže i ti, kteří dvakrát nemusí ryby, to mohou vyzkoušet a určitě si pochutnají.
Vhodná příloha: americké brambory, ledový salát