Grilovaný losos s citrónem

Grilovaný losos s citrónem

Grilovaný losos s citrónem
Grilovaný losos s citrónem

Ingredience: 300 g lososa, sůl, olivový olej, hořčice, větvička nějaké bylinky, česnek, citrón a citrónová šťáva, tymián, sójová omáčka

 

Postup: Losos patří mezi ty kvalitní či i možná ty nejkvalitnější ryby na poli kuchyně. Právě proto tu máme dnes jeden z receptů, kde tato ryba hraje prim. Nejprve si ho umyjeme a osušíme. Následuje příprava marinády. Smícháme olivový olej, sůl, česnek, citrónovou šťávu, tymián a sójovou omáčku. V této směsi marinujeme lososa tři hodiny, což je oproti jiným receptům taková výraznější změna, protože se obvykle marinuje celou noc či rovných 24 hodin. Maso si dáme na rozpálený gril a grilujeme z obou stran nejprve minutu po každé z nich a pak na každý kousek ryby položíme kolečko citrónu a už jenom dogrilujeme. Ještě si vezmeme větvičku nějaké bylinky, například tymiánu či jiné, kterou též mírně pokapeme olivovým olejem a párkrát obrátíme na grilu. Lososa vyjmeme, dáme na talíř, okolo obložíme plátky citrónu a ogrilované bylinky a můžeme podávat. Je to vcelku lehký recept na stravitelnost, takže i ti, kteří dvakrát nemusí ryby, to mohou vyzkoušet a určitě si pochutnají.

 

Vhodná příloha: americké brambory, ledový salát

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience: Uzený losos naložený v medu půl litru vody  1/2 hrnku soli  3/4 hrnku medu  1/4 hrnku zlatého rumu  1/4
Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou Ingredience: 2 lososové steaky 1 lžíce čerstvé citronové šťávy  1 1/2 lžičky rozpuštěného másla sůl a

Uzený duhový pstruh

Ingredience: Uzený duhový pstruh 4 očištění a umytí duhoví pstruzi 2 lžičky mořské soli 2 lžičky čerstvě namletého pepře 1