Ingredience: 300 g krevet, sůl, pepř, olivový olej, mletá sladká paprika, citrónová šťáva, dijonská hořčice, bílé víno, sójová omáčka, petrželka nebo pažitka na ozdobu
Postup: Krevety jako mořské plody jsou sice oblíbené, nicméně lidé je nezařazují tak často do svého jídelníčku. Tentokrát je zkusíme přiblížit na způsob grilování. Jako první z nich musíme odstranit střívko a omýt je. Střívko musí bezpodmínečně ven, protože po jeho požití by se člověk otrávil. Dále si připravíme marinádu – mletá sladká paprika, dijonská hořčice, bílé víno, olivový olej, sójová omáčka, sůl, pepř a citronová šťáva. Do důkladně promíchané marinády se vloží předpřipravené krevety a nechají se marinovat 24 hodin. Po uplynutí doby marinování se krevety napíchají na špejle, rozpálí se gril a vloží se na něj krevety, ještě pokapané olivovým olejem. Grilují se po obou stranách zprudka. Hotové se vyloží na talíř a mohou se ozdobit ještě petrželkou nebo pažitkou nasekanou nadrobno. Jak je vidět, není to nic těžkého, jen člověk musí mít trochu času a především rád mořské plody. Někteří mohou být na ně alergičtí, na to obzvláště velký pozor.
Vhodná příloha: pikantní omáčky, dresinky, bagety