Grilované krevety

Grilované krevety

Grilované krevety
Grilované krevety

Ingredience: 300 g krevet, sůl, pepř, olivový olej, mletá sladká paprika, citrónová šťáva, dijonská hořčice, bílé víno, sójová omáčka, petrželka nebo pažitka na ozdobu

 

Postup: Krevety jako mořské plody jsou sice oblíbené, nicméně lidé je nezařazují tak často do svého jídelníčku. Tentokrát je zkusíme přiblížit na způsob grilování. Jako první z nich musíme odstranit střívko a omýt je. Střívko musí bezpodmínečně ven, protože po jeho požití by se člověk otrávil. Dále si připravíme marinádu – mletá sladká paprika, dijonská hořčice, bílé víno, olivový olej, sójová omáčka, sůl, pepř a citronová šťáva. Do důkladně promíchané marinády se vloží předpřipravené krevety a nechají se marinovat 24 hodin. Po uplynutí doby marinování se krevety napíchají na špejle, rozpálí se gril a vloží se na něj krevety, ještě pokapané olivovým olejem. Grilují se po obou stranách zprudka. Hotové se vyloží na talíř a mohou se ozdobit ještě petrželkou nebo pažitkou nasekanou nadrobno. Jak je vidět, není to nic těžkého, jen člověk musí mít trochu času a především rád mořské plody. Někteří mohou být na ně alergičtí, na to obzvláště velký pozor.

 

Vhodná příloha: pikantní omáčky, dresinky, bagety

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience: Uzený losos naložený v medu půl litru vody  1/2 hrnku soli  3/4 hrnku medu  1/4 hrnku zlatého rumu  1/4
Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou Ingredience: 2 lososové steaky 1 lžíce čerstvé citronové šťávy  1 1/2 lžičky rozpuštěného másla sůl a

Uzený duhový pstruh

Ingredience: Uzený duhový pstruh 4 očištění a umytí duhoví pstruzi 2 lžičky mořské soli 2 lžičky čerstvě namletého pepře 1