Ingredience: 300 krevet, sůl, olivový olej, citrón, ananas, bylinky na ozdobení, rajčata, tvrdý sýr, česnek, pepř, kečup
Postup: Naprosto běžná kombinace v zahraničních destinacích – takhle by se dal označit tento recept, kde jsou hlavní složkou krevety, doplněné tropickým ovocem. Takže můžeme se jít podívat na jejich přípravu. Krevety si jako první omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Následně přichází fáze vytahování střívka. Je to nezbytně nutné. Kdyby se tam střívko nechalo, člověk by se otrávil, a to úplně. Připravíme si marinádu na krevety. Smícháme olivový olej, sůl, citrónovou šťávu a ananasovou šťávu. V této směsi necháme krevety marinovat přes noc. Další den si vezmeme jehly a napíchneme na ně krevety a hned poté i kostky ananasu. Takto připravené špízy ještě pokapeme olivovým olejem a dáme na rozpálený gril zprudka grilovat. Hotové si vytáhneme na talíře a můžeme ozdobit bylinkou dle vlastního uvážení. Připravíme si ještě přílohu k těmto grilovaným krevetám. Rajčata omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Seřízneme je z vrchní části a vydlabeme vnitřek. Do každého rajčete vložíme strouhaný tvrdý sýr, utřený česnek, pepř, kečup a osolíme. Nakonec je přiklopíme odříznutým vrškem, grilujeme doměkka pokapané olivovým olejem.
Vhodná příloha: pečivo, zelenina