Ingredience: 300 g krevet, sůl, pepř, olivový olej, mletá pálivá paprika, šťáva z limetky, grilovací koření, chilli koření, petrželka, smetana ke šlehání, tvaroh, česnek
Postup: Krevety patří mezi mořské plody. Někdo je má rád, druhý by je zase nikdy nepozřel. Pro tu první skupinu tu máme poměrně jednoduchý recept, který může bez problémů využít i v této sezóně. Jak tedy na to, to si nyní ukážeme. Krevety si umyjeme a osušíme. Jako další uděláme proces, kdy vytáhneme střívko. To je nezbytně, ba až životně důležité, protože jeho pozření by zcela jistě způsobilo těžkou otravu a mohlo by dojít až k nejhoršímu. Následně si připravíme pikantní marinádu smícháním těchto surovin – olivový olej, sůl, pepř, mletá pálivá paprika, šťáva z limetky, grilovací koření a koření chilli. Krevety necháme marinovat přes noc. Další den je vyjmeme a napícháme na špejle či jehly. Rozpálíme si gril a připravujeme zprudka po obou stranách. Hotové vytáhneme na talíř a můžeme ozdobit okolo petrželkou a také jí krevety posypat. To ale není všechno, ještě si připravíme česnekovo-smetanovou omáčku. Je velmi jednoduchá. Smícháme smetanu ke šlehání, úplně nejlépe 33 %, tvaroh, sůl a utřený česnek. To vše pořádně promícháme a můžeme podávat ke krevetám.
Vhodná příloha: rýže, omáčky, dresinky