Ingredience: 4 podkovy z lososa s kůží, 150g zelených fazolových lusků, mletý barevný pepř, svazek zahradní petrželky, 1 citron, sůl, 50g másla
Postup: Podkovy z lososa si omyjeme a vložíme do misky. Do misky také přidáme strouhanou citrónovou kůru, barevný pepř, nasekaný svazek petrželky, osolíme a přidáme šťávu z jednoho citrónu. Vše řádně promícháme. Na maso poté nasypeme zelené fazolové lusky a vše zalijeme povoleným máslem. Chutě masa a lusků se krásně propojí a díky máslu také zkřehnou. Necháme hodinu odležet v chladu a poté maso očistíme a vkládáme na rozpálený gril. Fazolky si orestujeme na vedlejší pánvi. Lososa grilujeme 3 minuty z každé strany a stejnou dobu restujeme i fazolky. Na talíři servírujeme fazolové lusky pod porcí masa. Podobně se připravuje například uzený losos, má pak trochu výraznější chuť
© sarsmis – Fotolia.com
Vhodná příloha: bramborová kaše