Grilované podkovy z lososa na fazolových luscích

salmon with vegetablesIngredience: 4 podkovy z lososa s kůží, 150g zelených fazolových lusků, mletý barevný pepř, svazek zahradní petrželky, 1 citron, sůl, 50g másla

 Postup: Podkovy z lososa si omyjeme a vložíme do misky. Do misky také přidáme strouhanou citrónovou kůru, barevný pepř, nasekaný svazek petrželky, osolíme a přidáme šťávu z jednoho citrónu. Vše řádně promícháme. Na maso poté nasypeme zelené fazolové lusky a vše zalijeme povoleným máslem. Chutě masa a lusků se krásně propojí a díky máslu také zkřehnou. Necháme hodinu odležet v chladu a poté maso očistíme a vkládáme na rozpálený gril. Fazolky si orestujeme na vedlejší pánvi. Lososa grilujeme 3 minuty z každé strany a stejnou dobu restujeme i fazolky. Na talíři servírujeme fazolové lusky pod porcí masa. Podobně se připravuje například uzený losos, má pak trochu výraznější chuť

© sarsmis – Fotolia.com

Vhodná příloha: bramborová kaše

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience: Uzený losos naložený v medu půl litru vody  1/2 hrnku soli  3/4 hrnku medu  1/4 hrnku zlatého rumu  1/4
Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou Ingredience: 2 lososové steaky 1 lžíce čerstvé citronové šťávy  1 1/2 lžičky rozpuštěného másla sůl a

Uzený duhový pstruh

Ingredience: Uzený duhový pstruh 4 očištění a umytí duhoví pstruzi 2 lžičky mořské soli 2 lžičky čerstvě namletého pepře 1