Grilované ryby na banánových listech

Grilované ryby na banánových listech

Grilované ryby na banánových listech
Grilované ryby na banánových listech

Ingredience: 300 g ryb, olivový olej, sůl, rýžové víno, kokosové mléko, sójová omáčka, kukuřičný škrob, cukr, rybí omáčka, banánové listy, žloutky, slunečnicový olej, hořčice, citrón, cibule, zakysaná smetana, šunka

 

 

Postup: Banánové listy a grilování – u nás absolutně netradiční, v Asii úplně běžná záležitost. Takže ryby, které se koupí už tzv. vybrané neboli bez vnitřností si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Připravíme si asijskou marinádu. Smícháme rýžové víno, kokosové mléko, sójovou omáčku, kukuřičný škrob, cukr a rybí omáčku. V této směsi ryby necháme marinovat tři dny – 72 hodin. Po uplynutí této lhůty si rozpálíme gril. Rybu si vyndáme z marinády a zabalíme ji do banánových listů, které se omyjí pod tekoucí vodou a osuší. Ryby se grilují ze všech stran zprudka. Hotové ryby se vyndají na talíře a můžeme přidělat přílohu. Bude se jednat o studenou omáčku. Začneme přípravou majonézy. Do misky si dáme žloutky a po miniaturních kapkách přiléváme olej. Musíme neustále míchat či šlehat, aby se majonéza nesrazila. Opravdu se olej musí přilévat po malinkých kapkách. Může to trvat i půl hodiny. Když je majonéza umíchaná, tak přidáme hořčici, citrónovou šťávu, nastrouhanou cibuli, případně úplně najemno nasekanou, zakysanou smetanu, sůl a na závěr nadrobno nasekanou šunku. Důkladně rozmícháme a můžeme podávat k ugrilovaným rybám.

 

 

Vhodná příloha: omáčky

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience: Uzený losos naložený v medu půl litru vody  1/2 hrnku soli  3/4 hrnku medu  1/4 hrnku zlatého rumu  1/4
Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou Ingredience: 2 lososové steaky 1 lžíce čerstvé citronové šťávy  1 1/2 lžičky rozpuštěného másla sůl a

Uzený duhový pstruh

Ingredience: Uzený duhový pstruh 4 očištění a umytí duhoví pstruzi 2 lžičky mořské soli 2 lžičky čerstvě namletého pepře 1