Ingredience: 300 g zeleniny – červená a zelená paprika, 300 g krevet, sůl, pepř, olivový olej, hořčice, petrželka, kari koření, větvička saturejky či rozmarýnu
Postup: Krevety se obvykle připravují vařením či jinou tepelnou úpravou, ale nic nebrání tomu, aby si je jejich milovníci vychutnali i na grilovaný způsob. Samozřejmě to bude doplněno jemnou zeleninou, nijak těžké na přípravu, takže si řekneme, jak na to. Nejprve si krevety omyjeme, osušíme, zbavíme střívka a připravíme si jemnou marinádu. Smícháme olivový olej, sůl, pepř, hořčici, petrželku nakrájenou opravdu velmi nadrobno a kari koření. Krevety necháme marinovat přes noc. Druhý den si zeleninu nakrájíme na kousky. Na kovové špejle či jehly, jak kdo tomu chce říkat, si napíchneme suroviny v tomto pořadí – zelená paprika, tři až čtyři kusy krevet, červená paprika, opět krevety, a tak to pokračuje, dokud je na jehle místo. Hotové špízy ještě pokapeme olejem a vložíme na rozpálený gril, přičemž grilujeme zprudka ze všech stran. Hotové vyndáme na talíř a ozdobíme větvičkou saturejky, či rozmarýnu.
Vhodná příloha: bílé pečivo, dipy