Ingredience: 300 g filet lososa, olivový olej, sůl, mletý pepř, česnek, dijonská hořčice, mletý ženšen, citrón, kapie, cibule, olivy
Postup: Losos patří mezi nejkvalitnější ryby vůbec, ale ani to neznamená, že by lidé jedli více ryby. Právě naopak. Česká republika se potýká s nejmenším zájmem všeobecně o konzumaci ryb. Takže začneme jako vždycky. Filety z lososa si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Připravíme si pikantní marinádu – olivový olej, sůl, česnek, mletý pepř, dijonská hořčice a ženšen. Ženšen je ceněný hlavně v Asii jako takový všelék – dokonce i na mužskou potenci. V této směsi necháme filety lososa přes noc. Další den si rozpálíme gril a lososa, vytaženého z marinády na něj vkládáme, přičemž grilujeme zprudka. Během procesu grilování ho pokapeme citrónovou šťávou, a to několikrát. Hotového lososa si vyndáme na talíře a můžeme pokračovat s přílohou. Bude to takový netradiční salát. Kapii a cibuli si očistíme, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Rošt na grilu si naolejujeme a dáme na něj kapii. Nakrájíme si nadrobno cibuli, dáme do mísy, smícháme s olivami a prolisovaným česnekem. Osolíme, opepříme, promícháme a nahoru přidáme rozpůlenou grilovanou kapii. Podáváme k lososu.
Vhodná příloha: saláty