Ingredience: 1 losos (cca 800g), 8 středně velkých brambor, 4 snítky rozmarýnu, hrstka čerstvého kopru, 80g másla, 1 citron, sůl, pepř, olej
Postup: Lososa nakrájíme na 4 stejné filety o váze přibližně 200g. z obou stran osolíme a opepříme. Z obou stran také maso pokapeme citrónovou šťávou. Snítku rozmarýnu rozdělíme na 4 kusy. Ty se snažíme napichovat do masa lososa na čtyřech různých místech. Vlastně špikujeme maso rozmarýnem. Takto připravené maso zakápneme olejem a necháme 2-3 hodiny uležet v chladu. Brambory nakrájíme na čtvrtky a rozdělíme na 4 hromádky. Všechny brambory posolíme, smícháme s nasekaným koprem a každou ze čtyř částí zabalíme do alobalu. Ke každé části brambor přidáme také 20g másla a můžeme vložit na gril. Brambory na grilu necháme 25 minut a pak k nim přidáme také plátky lososa. Ty grilujeme 4 minuty z každé strany a můžeme servírovat. Při servírování samozřejmě vyndáme brambory z alobalu na talíř k masu.
Vhodná příloha: je obsažena v receptu