Grilovaný losos na rozmarýnu s pečenými bramborami s koprem

Grilovaný losos na rozmarýnu s pečenými bramborami s koprem

Grilovaný losos na rozmarýnu s pečenými bramborami s koprem
Grilovaný losos na rozmarýnu s pečenými bramborami s koprem

Ingredience: 1 losos (cca 800g), 8 středně velkých brambor, 4 snítky rozmarýnu, hrstka čerstvého kopru, 80g másla, 1 citron, sůl, pepř, olej

 

Postup: Lososa nakrájíme na 4 stejné filety o váze přibližně 200g. z obou stran osolíme a opepříme. Z obou stran také maso pokapeme citrónovou šťávou. Snítku rozmarýnu rozdělíme na 4 kusy. Ty se snažíme napichovat do masa lososa na čtyřech různých místech. Vlastně špikujeme maso rozmarýnem. Takto připravené maso zakápneme olejem a necháme 2-3 hodiny uležet v chladu. Brambory nakrájíme na čtvrtky a rozdělíme na 4 hromádky. Všechny brambory posolíme, smícháme s nasekaným koprem a každou ze čtyř částí zabalíme do alobalu. Ke každé části brambor přidáme také 20g másla a můžeme vložit na gril. Brambory na grilu necháme 25 minut a pak k nim přidáme také plátky lososa. Ty grilujeme 4 minuty z každé strany a můžeme servírovat. Při servírování samozřejmě vyndáme brambory z alobalu na talíř k masu.

 

Vhodná příloha: je obsažena v receptu

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience: Uzený losos naložený v medu půl litru vody  1/2 hrnku soli  3/4 hrnku medu  1/4 hrnku zlatého rumu  1/4
Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou Ingredience: 2 lososové steaky 1 lžíce čerstvé citronové šťávy  1 1/2 lžičky rozpuštěného másla sůl a

Uzený duhový pstruh

Ingredience: Uzený duhový pstruh 4 očištění a umytí duhoví pstruzi 2 lžičky mořské soli 2 lžičky čerstvě namletého pepře 1