Podkova z lososa na pomerančích a kopru se sezamovými semínky

Podkova z lososa na pomerančích a kopru se sezamovými semínky

Podkova z lososa na pomerančích a kopru se sezamovými semínky
Podkova z lososa na pomerančích a kopru se sezamovými semínky

Ingredience: 4 silnější podkovy z lososa (tl.1,5-2cm), 1 pomeranč, 2 lžíce sezamových semínek, hrst kopru, sůl, pepř, olivový olej.

 

Postup: Podkovy z lososa si nejprve z obou stran osolíme a opepříme. Do misky si nasekáme hrst kopru, nastrouháme kůru z pomeranče, osolíme, zakápneme olivovým olejem a řádně promícháme. Na pracovní plochu si připravíme 4 kusy alobalu, na které položíme podkovy z lososa. Jejich velikost musí být taková, aby se do nich dal losos následně zabalit. Každou podkovu z lososa nejprve posypeme koprem z misky, poté přeložíme pár polovinami plátků pomeranče, posypeme polovinou lžíce sezamových semínek, zakápneme olejem a zabalíme. Všechny podkovy pak necháme 2 hodiny uležet v chladu, aby nasákly chuť a teprve potom vkládáme na gril. Grilujeme 10 minut a pak můžeme servírovat.

 

Vhodná příloha: vařené brambory, čerstvý zeleninový salát

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience: Uzený losos naložený v medu půl litru vody  1/2 hrnku soli  3/4 hrnku medu  1/4 hrnku zlatého rumu  1/4
Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou Ingredience: 2 lososové steaky 1 lžíce čerstvé citronové šťávy  1 1/2 lžičky rozpuštěného másla sůl a

Uzený duhový pstruh

Ingredience: Uzený duhový pstruh 4 očištění a umytí duhoví pstruzi 2 lžičky mořské soli 2 lžičky čerstvě namletého pepře 1