Grilovaný platýz na koriandru a citronu

Grilovaný platýz na koriandru a citronu

Ingredience: 4x platýz, 1 citron, petrželová nať, koriandr, sůl, pepř, olivový olej

 

Grilovaný platýz na koriandru a citronu
Grilovaný platýz na koriandru a citronu

Postup: Platýz má svou výraznou a charakteristickou chuť, kterou nesmíme přebíjet, jen podtrhnout. My jsme zvolili kombinaci citronů a koriandru. U platýze je nejdůležitější odstranit hlavu se žábrami a vnitřnostmi, které jsou v prostoru za hlavou. Pak stačí opatrně odříznout ploutve a odstranit z platýze spodní světlejší kůži. Z vrchní strany s kůží maso jemně několikrát nařízneme. Maso z obou stran osolíme a opepříme, zakápneme citronovou šťávou, zakápneme olejem a posypeme nasekanou petrželovou natí a koriandrem. Ryby necháme 3 hodiny uležet v chladu a pak je vkládáme na rozpálený gril, nejprve stranou, kde zůstala kůže. Z každé strany grilujeme maximálně 3 minuty a můžeme podávat.

 

Vhodná příloha: pečená brambora v alobalu

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience: Uzený losos naložený v medu půl litru vody  1/2 hrnku soli  3/4 hrnku medu  1/4 hrnku zlatého rumu  1/4
Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou Ingredience: 2 lososové steaky 1 lžíce čerstvé citronové šťávy  1 1/2 lžičky rozpuštěného másla sůl a

Uzený duhový pstruh

Ingredience: Uzený duhový pstruh 4 očištění a umytí duhoví pstruzi 2 lžičky mořské soli 2 lžičky čerstvě namletého pepře 1