Ingredience: 4x platýz, 1 limetka, petrželová nať, sůl, pepř, olivový olej
Postup: Jako většina mořských ryb, i platýz má svou charakteristickou chuť, kterou je třeba je vyzdvihnout a doplnit, ideálně citrusy. My jsme zvolili limetky. U platýze je nejdůležitější odstranit hlavu se žábrami a vnitřnostmi, které jsou v prostoru za hlavou. Pak stačí opatrně odříznout ploutve a odstranit z platýze spodní světlejší kůži. Do vrchní strany s kůží uděláme pár jemných zářezů. Maso z obou stran osolíme a opepříme, zakápneme limetkovou šťávou, zakápneme olejem a posypeme nasekanou petrželovou natí. Ryby necháme 3 hodiny uležet v chladu a pak je vkládáme na rozpálený gril, nejprve stranou, kde zůstala kůže. Z každé strany grilujeme maximálně 3 minuty a můžeme podávat.
Vhodná příloha: pečená brambora v alobalu