Grilovaný platýz na limetkách

Grilovaný platýz na limetkách

Grilovaný platýz na limetkách
Grilovaný platýz na limetkách

Ingredience: 4x platýz, 1 limetka, petrželová nať, sůl, pepř, olivový olej

 

Postup: Jako většina mořských ryb, i platýz má svou charakteristickou chuť, kterou je třeba je vyzdvihnout a doplnit, ideálně citrusy. My jsme zvolili limetky. U platýze je nejdůležitější odstranit hlavu se žábrami a vnitřnostmi, které jsou v prostoru za hlavou. Pak stačí opatrně odříznout ploutve a odstranit z platýze spodní světlejší kůži. Do vrchní strany s kůží uděláme pár jemných zářezů. Maso z obou stran osolíme a opepříme, zakápneme limetkovou šťávou, zakápneme olejem a posypeme nasekanou petrželovou natí. Ryby necháme 3 hodiny uležet v chladu a pak je vkládáme na rozpálený gril, nejprve stranou, kde zůstala kůže. Z každé strany grilujeme maximálně 3 minuty a můžeme podávat.

 

Vhodná příloha: pečená brambora v alobalu

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience: Uzený losos naložený v medu půl litru vody  1/2 hrnku soli  3/4 hrnku medu  1/4 hrnku zlatého rumu  1/4
Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou Ingredience: 2 lososové steaky 1 lžíce čerstvé citronové šťávy  1 1/2 lžičky rozpuštěného másla sůl a

Uzený duhový pstruh

Ingredience: Uzený duhový pstruh 4 očištění a umytí duhoví pstruzi 2 lžičky mořské soli 2 lžičky čerstvě namletého pepře 1