Ingredience: 4 středně velké pstruhy, sůl, bílý pepř, 100g másla, 1 pomeranč, 6lístků bazalky, 2 snítky rozmarýnu, petrželovou nať
Postup: Pstruha necháme tak, jak je – neodstraňujeme žádné ploutve ani hlavu. V některých případech lze odstranit oči, někomu na talíři nevyhovují, ale to je individuální. Důležité je pstruha důkladně opláchnout pod tekoucí vodou a to z vnější strany i zevnitř. Z vnější i vnitřní strany pak pstruhy důkladně osolíme a opepříme bílým pepřem. Změklé máslo si vložíme do misky a přidáme k němu šťávu z ½ pomeranče a také trochu pomerančové kůry. Pak přidáme všechny druhy bylinek, které nasekáme najemno a vše dochutíme solí. Pak důkladně promícháme a rozdělíme do vnitřní části pstruhů. Pstruhy pak necháme 3 hodiny uležet v chladu a pak je vložíme na rozpálený gril. Grilujeme 4 minuty z každé strany. Zkusit můžete i klasiku – pstruha na másle. Bylinky ale přeci jen udělají na grilu svoje
Vhodná příloha: rozpékaná bageta s bylinkovým máslem