Grilovaný pstruh plněný pomerančovo-bylinkovým máslem

Grilovaný pstruh plněný pomerančovo-bylinkovým máslem
Grilovaný pstruh plněný pomerančovo-bylinkovým máslem

Ingredience: 4 středně velké pstruhy, sůl, bílý pepř, 100g másla, 1 pomeranč, 6lístků bazalky, 2 snítky rozmarýnu, petrželovou nať

 

Postup: Pstruha necháme tak, jak je – neodstraňujeme žádné ploutve ani hlavu. V některých případech lze odstranit oči, někomu na talíři nevyhovují, ale to je individuální. Důležité je pstruha důkladně opláchnout pod tekoucí vodou a to z vnější strany i zevnitř. Z vnější i vnitřní strany pak pstruhy důkladně osolíme a opepříme bílým pepřem. Změklé máslo si vložíme do misky a přidáme k němu šťávu z ½ pomeranče a také trochu pomerančové kůry. Pak přidáme všechny druhy bylinek, které nasekáme najemno a vše dochutíme solí. Pak důkladně promícháme a rozdělíme do vnitřní části pstruhů. Pstruhy pak necháme 3 hodiny uležet v chladu a pak je vložíme na rozpálený gril. Grilujeme 4 minuty z každé strany. Zkusit můžete i klasiku – pstruha na másle. Bylinky ale přeci jen udělají na grilu svoje

 

Vhodná příloha: rozpékaná bageta s bylinkovým máslem

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience: Uzený losos naložený v medu půl litru vody  1/2 hrnku soli  3/4 hrnku medu  1/4 hrnku zlatého rumu  1/4
Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou Ingredience: 2 lososové steaky 1 lžíce čerstvé citronové šťávy  1 1/2 lžičky rozpuštěného másla sůl a

Uzený duhový pstruh

Ingredience: Uzený duhový pstruh 4 očištění a umytí duhoví pstruzi 2 lžičky mořské soli 2 lžičky čerstvě namletého pepře 1