
Ingredience: 4 středně velké pstruhy, sůl, bílý pepř, 100g másla, 2 chilli papričky, 6 lístků bazalky, 2 snítky rozmarýnu, oregano, kousek zázvoru
Postup: Z ryby neodstraňujeme žádné ploutve ani hlavu. Důležité je pstruha důkladně opláchnout pod tekoucí vodou a to z vnější strany i zevnitř. Tento recept je pro všechny, kdo mají rádi výraznější chutě, nejen chuť samotného masa. Z vnější i vnitřní strany pak pstruhy důkladně osolíme a opepříme bílým pepřem. Změklé máslo si vložíme do misky a přidáme k němu nasekané chilli papričky, a také přidáme všechny druhy bylinek, které nasekáme najemno a vše dochutíme solí. Nakonec přidáme i trochu utřeného zázvoru se solí. Pak důkladně promícháme a máslo vložíme do vnitřní části pstruhů. Pstruhy pak necháme 3 hodiny uležet v chladu a pak je vložíme na rozpálený gril. Grilujeme 5 minut z každé strany.
Vhodná příloha: rozpékaná bageta s bylinkovým máslem