Grilovaný pstruh plněný s pikantním bylinkovým máslem

Grilovaný pstruh plněný s pikantním bylinkovým máslem

Grilovaný pstruh plněný s pikantním bylinkovým máslem
Grilovaný pstruh plněný s pikantním bylinkovým máslem

Ingredience: 4 středně velké pstruhy, sůl, bílý pepř, 100g másla, 2 chilli papričky, 6 lístků bazalky, 2 snítky rozmarýnu, oregano, kousek zázvoru

 

Postup: Z ryby neodstraňujeme žádné ploutve ani hlavu. Důležité je pstruha důkladně opláchnout pod tekoucí vodou a to z vnější strany i zevnitř. Tento recept je pro všechny, kdo mají rádi výraznější chutě, nejen chuť samotného masa. Z vnější i vnitřní strany pak pstruhy důkladně osolíme a opepříme bílým pepřem. Změklé máslo si vložíme do misky a přidáme k němu nasekané chilli papričky, a také přidáme všechny druhy bylinek, které nasekáme najemno a vše dochutíme solí. Nakonec přidáme i trochu utřeného zázvoru se solí. Pak důkladně promícháme a máslo vložíme do vnitřní části pstruhů. Pstruhy pak necháme 3 hodiny uležet v chladu a pak je vložíme na rozpálený gril. Grilujeme 5 minut z každé strany.

 

Vhodná příloha: rozpékaná bageta s bylinkovým máslem

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience: Uzený losos naložený v medu půl litru vody  1/2 hrnku soli  3/4 hrnku medu  1/4 hrnku zlatého rumu  1/4
Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou Ingredience: 2 lososové steaky 1 lžíce čerstvé citronové šťávy  1 1/2 lžičky rozpuštěného másla sůl a

Uzený duhový pstruh

Ingredience: Uzený duhový pstruh 4 očištění a umytí duhoví pstruzi 2 lžičky mořské soli 2 lžičky čerstvě namletého pepře 1