Grilovaný steak z tuňáka v alobalu rajčaty, mrkvemi s vůní bazalky

grilled tuna with tomatoes saladIngredience: 4 větší steaky z tuňáka, 1 citron, 500g rajčat, 10 lístků bazalky, celý pepř, 4 mrkve, sůl, pepř, olivový olej

 

Postup: Plátky z tuňáka si rozložíme na prkénko a potřeme olivovým olejem. Pak každý plátek z obou stran pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. Takto připravené plátky necháme uležet 1 hodinu v chladné místnosti. Mezitím si nakrájíme rajčata na kostičky a mrkve na nudličky. Zeleninu rozdělíme na 4 stejné hromádky. Na jednotlivé hromádky zeleniny vložíme ještě plátek tuňáka, zabalíme do alobalu a vložíme na gril. Grilujeme na mírném ohni 12 minut. Při servírování na talíř nejprve dáme zeleninu, přes kterou položíme plátek masa.

 

Vhodná příloha: zelenina stačí i jako příloha

 

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience: Uzený losos naložený v medu půl litru vody  1/2 hrnku soli  3/4 hrnku medu  1/4 hrnku zlatého rumu  1/4
Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou Ingredience: 2 lososové steaky 1 lžíce čerstvé citronové šťávy  1 1/2 lžičky rozpuštěného másla sůl a

Uzený duhový pstruh

Ingredience: Uzený duhový pstruh 4 očištění a umytí duhoví pstruzi 2 lžičky mořské soli 2 lžičky čerstvě namletého pepře 1