Krevetové jednohubky s chutí Japonska

Krevetové jednohubky s chutí Japonska

Krevetové jednohubky s chutí Japonska
Krevetové jednohubky s chutí Japonska

Ingredience: 16 středně velkých krevet, sójová omáčka, worcesterová omáčka, sůl, bílý pepř, 2 lžíce sezamových semínek, 2 stroužky česneku

 

Postup: Krevety si nejprve důkladně oloupeme a opláchneme. Po opláchnutí necháme osušit a mezitím si připravíme marinádu. Do misky si dáme sójovou omáčku společně s worcesterovou, přidáme utřený česnek, bílý pepř a trochu soli. Důkladně promícháme a touto marinádou potřeme každou krevetu. Každou krevetu také napíchneme na špejli a vložíme na gril. Grilujeme 3 minuty z každé strany a v průběhu stále potíráme zbylou marinádou. Po vyjmutí z grilu krevety z obou stran posypeme sezamovými semínky.

 

Vhodná příloha: pečivo nebo bez přílohy

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience: Uzený losos naložený v medu půl litru vody  1/2 hrnku soli  3/4 hrnku medu  1/4 hrnku zlatého rumu  1/4
Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou Ingredience: 2 lososové steaky 1 lžíce čerstvé citronové šťávy  1 1/2 lžičky rozpuštěného másla sůl a

Uzený duhový pstruh

Ingredience: Uzený duhový pstruh 4 očištění a umytí duhoví pstruzi 2 lžičky mořské soli 2 lžičky čerstvě namletého pepře 1