Grilovaný úhoř na japonský způsob

Grilovaný úhoř na japonský způsob

Grilovaný úhoř na japonský způsob
Grilovaný úhoř na japonský způsob

Ingredience: 800g čerstvého úhoře, olej, sůl, bílý pepř, olej, worcesterová omáčka, sójová omáčka, špetka wasabi, lžička hořčičných semínek, 1 lžička cukru, ½ hrsti čerstvého koriandru

 

Postup: Úhoře si nakrájíme na 8 stejně velkých porcí, které z obou stran důkladně osolíme a opepříme. Do misky si mezitím připravíme marinádu, do které smícháme olej, worcesterovou a sójovou omáčku, wasabi, cukr, hořčičná semínka, cukr, důkladně promícháme, aby se cukr rozpustil a nakonec přidáme také najemno nasekaný koriandr a znovu promícháme. Plátky ryby vložíme do marinády a na 24 hodin necháme uležet v chladu. Druhý den ještě každou porci úhoře podélně propíchneme třemi špejlemi. Úhoř na grilu má tendence se kroutit a maso by se tak nemuselo dobře propékat. Maso vložíme na gril a grilujeme 3-4 minuty z každé strany. V průběhu grilování potíráme maso zbylou marinádou.

 

Vhodná příloha: salát z červené čočky

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience: Uzený losos naložený v medu půl litru vody  1/2 hrnku soli  3/4 hrnku medu  1/4 hrnku zlatého rumu  1/4
Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou Ingredience: 2 lososové steaky 1 lžíce čerstvé citronové šťávy  1 1/2 lžičky rozpuštěného másla sůl a

Uzený duhový pstruh

Ingredience: Uzený duhový pstruh 4 očištění a umytí duhoví pstruzi 2 lžičky mořské soli 2 lžičky čerstvě namletého pepře 1