Krevety na citrónu, česneku a rozmarýnu

Krevety na citrónu, česneku a rozmarýnu

Krevety na citrónu, česneku a rozmarýnu
Krevety na citrónu, česneku a rozmarýnu

Ingredience: 300 g krevet, olivový olej, sůl, mletý pepř, římský kmín, česnek, mletá pálivá paprika, chilli koření, bílé víno, tabasco, citróny, rozmarýn, křen, majonéza, smetana ke šlehání 33 %, vejce, čerstvá petrželka

 

 

Postup: Krevety si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Vyndáme si z nich střívko, to je nutnost, protože se střívkem krevety zůstat v žádném případě nemohou. Připravíme si palčivou marinádu. Smícháme olivový olej, sůl, mletý pepř, římský kmín, česnek, mletou pálivou papriku, chilli koření, bílé víno a tabasco. V této směsi necháme krevety dva dny – 48 hodin. Po uplynutí této doby si krevety vytáhneme z marinády, vkládáme na rozpálený gril a grilujeme zprudka. Během grilování můžeme ještě zastříknout olivovým olejem, a to podle potřeby. Hotové krevety si vytáhneme na talíře a začneme připravovat citróny a rozmarýn. Citróny i rozmarýn si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Citróny si nakrájíme na plátky. Následně si do nich vetřeme olivový olej a takto je tzv. hodíme na rozpálený gril, kde krátce ogrilujeme. Hotové si přidáme na ozdobu ke krevetám. Nyní si nachystáme jednoduchou přílohu. Křen si oloupeme, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Do misky si dáme majonézu, smetanu ke šlehání, natvrdo uvařená vejce, najemno nasekanou zelenou petrželku a nastrouhaný křen. Důkladně promícháme a podáváme ke krevetám.

 

 

Vhodná příloha: pečivo, zelenina, dipy

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience: Uzený losos naložený v medu půl litru vody  1/2 hrnku soli  3/4 hrnku medu  1/4 hrnku zlatého rumu  1/4
Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou Ingredience: 2 lososové steaky 1 lžíce čerstvé citronové šťávy  1 1/2 lžičky rozpuštěného másla sůl a

Uzený duhový pstruh

Ingredience: Uzený duhový pstruh 4 očištění a umytí duhoví pstruzi 2 lžičky mořské soli 2 lžičky čerstvě namletého pepře 1