Ingredience:
2 lososové steaky
1 lžíce čerstvé citronové šťávy
1 1/2 lžičky rozpuštěného másla
sůl a pepř
nastřihanou pažitku
dílky limetky
1 1/2 lžičky másla
2 jalapenos nakrájené na kostičky se semínky
3/4 lžičky limetkové šťávy, sůl a bílý pepř
1/3 hrnku kysané smetany
Detaily receptu:
Lososa si dejte na talíř.
Smíchejte limetkovou šťávu a máslo. Potřete tím lososa. Osolte a opepřete. Nechte odpočinout 15 minut.
Lososa dělejte v košíku na ryby, ve vajíčku to bude trvat 15 minut. Mezitím si připravte omáčku.
Omáčka:
Rozpusťte máslo v malé pánvi s tlustým dnem na středním plamenu.
Přidejte chilli a povařte, občas promíchejte.
Přidejte zakysanou smetanu a probublejte. Nevařte. Promíchejte s limetkovou šťávou.
Osolte a opepřete.
Lososa přendejte na tác. Omáčku nalijte kolem lososa, posypte pažitkou a dozdobte dílky limetky.