Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou
Losos s pikantní omáčkou

Ingredience:

2 lososové steaky

1 lžíce čerstvé citronové šťávy

 1 1/2 lžičky rozpuštěného másla

sůl a pepř

nastřihanou pažitku

 dílky limetky

 1 1/2 lžičky másla

 2 jalapenos nakrájené na kostičky se semínky

 3/4 lžičky limetkové šťávy, sůl a bílý pepř

 1/3 hrnku kysané smetany

Detaily receptu:

Lososa si dejte na talíř.

Smíchejte limetkovou šťávu a máslo. Potřete tím lososa. Osolte a opepřete. Nechte odpočinout 15 minut.

Lososa dělejte v košíku na ryby, ve vajíčku to bude trvat 15 minut. Mezitím si připravte omáčku.

Omáčka:

Rozpusťte máslo v malé pánvi s tlustým dnem na středním plamenu.

Přidejte chilli a povařte, občas promíchejte.

Přidejte zakysanou smetanu a probublejte. Nevařte. Promíchejte s limetkovou šťávou.

Osolte a opepřete.

Lososa přendejte na tác. Omáčku nalijte kolem lososa, posypte pažitkou a dozdobte dílky limetky.

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience: Uzený losos naložený v medu půl litru vody  1/2 hrnku soli  3/4 hrnku medu  1/4 hrnku zlatého rumu  1/4

Uzený duhový pstruh

Ingredience: Uzený duhový pstruh 4 očištění a umytí duhoví pstruzi 2 lžičky mořské soli 2 lžičky čerstvě namletého pepře 1
Losos v bylinkách na javorovém prkně

Losos v bylinkách na javorovém prkně

Ingredience: Losos v bylinkách na javorovém prkně 4 filety lososa 2 lžíce medové hořčice  1/4 hrnku mixu bylin, rozsekaných (pažitka,

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *