Mořský vlk s chutí a vůní bylinkové červené řepy

Mořský vlk s chutí a vůní bylinkové červené řepy

Mořský vlk s chutí a vůní bylinkové červené řepy
Mořský vlk s chutí a vůní bylinkové červené řepy

Ingredience: 4 filety z mořského vlka, 1 čerstvá červená řepa, 2 lžíce cukru, 1 citron, , snítka rozmarýnu, snítka tymiánu, bílý mletý pepř, sůl, olivový olej

 

Postup: Filety z mořského vlka nejprve řádně omyjeme a položíme na přípravnou plochu, kde jednotlivé plátky osolíme a opepříme z obou stran. K plátkům ryby přidáme citrónovou kůru, zakápneme olivovým olejem a necháme 2 hodiny marinovat. Červenou řepu si nakrájíme na plátky o síle 1 cm a přidáme k nim nasekaný rozmarýn s tymiánem, také zakápneme olejem a necháme marinovat. Na rozpálený gril si nejprve vložíme plátky řepy, které obalíme v cukru a dáme grilovat a hned v zápětí i mořského vlka. Obojí grilujeme 5 minut z každé strany. Při servírování nejprve na talíř vložíme plátky grilované řepy s karamelem na povrchu a přes ně i plátek mořského vlka.

 

Vhodná příloha: rozpékaná bageta s bylinkovým máslem

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience: Uzený losos naložený v medu půl litru vody  1/2 hrnku soli  3/4 hrnku medu  1/4 hrnku zlatého rumu  1/4
Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou Ingredience: 2 lososové steaky 1 lžíce čerstvé citronové šťávy  1 1/2 lžičky rozpuštěného másla sůl a

Uzený duhový pstruh

Ingredience: Uzený duhový pstruh 4 očištění a umytí duhoví pstruzi 2 lžičky mořské soli 2 lžičky čerstvě namletého pepře 1