Cejn v alobalu se zeleninou chutí křenu

Cejn v alobalu se zeleninou chutí křenu

Cejn v alobalu se zeleninou chutí křenu
Cejn v alobalu se zeleninou chutí křenu

Ingredience: 4 menší cejny, 2 cibule, 2 mrkve, 80g celeru, 50g másla, 80g petržele, 80g cherry rajčátek, 2 žluté papriky, ½ čerstvého křenu, 4 lístky bazalky, 1 citron, sůl, pepř, olivový olej

 

Postup: Z cejna vyjmeme vnitřnosti a celou vnitřní část řádně opláchneme a osušíme. Do misky si mezitím smícháme máslo s citrónovou kůrou, citrónovou šťávou a nasekanou bazalkou a také nastrouhaným křenem. Bylinkové máslo vložíme rybě do břišního otvoru. Rybu pak vložíme na plát alobalu a z obou stran osolíme a opepříme. Pak si všechny druhy zeleniny nakrájíme na přibližně stejně velké kostky, rozdělíme na 4 části a nasypeme k rybám. Každou rybu pak zakápneme olivovým olejem a zabalíme do alobalu i se zeleninou. Necháme do druhého dne uležet v lednici. Pak vložíme rybu v alobalu na rozpálený gril, kde grilujeme 20 minut. Potom vyjmeme rybu z alobalu a necháme jí ještě 3 minuty z každé strany opéct na grilu. Zeleninu necháme mezitím dusit v alobalu. Servírujeme rybu obklopenou zeleninou.

 

Vhodná příloha: zelenina u ryby je přílohou

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience: Uzený losos naložený v medu půl litru vody  1/2 hrnku soli  3/4 hrnku medu  1/4 hrnku zlatého rumu  1/4
Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou Ingredience: 2 lososové steaky 1 lžíce čerstvé citronové šťávy  1 1/2 lžičky rozpuštěného másla sůl a

Uzený duhový pstruh

Ingredience: Uzený duhový pstruh 4 očištění a umytí duhoví pstruzi 2 lžičky mořské soli 2 lžičky čerstvě namletého pepře 1