Ingredience: 4 pstruzi, 1 citron, 4 snítky rozmarýnu, 8 stroužků česneku, 2 šalotky, 1 cuketa, hrst pažitky, sůl, pepř, olivový olej, kůra z pomeranče
Postup: Ze pstruhů vcelku velmi opatrně vyjmeme vnitřnosti. Hlavu, ploutve a kůži necháme na rybě. Do misky si dáme nastrouhanou kůru z pomeranče a citronu a společně promícháme. Na pstruhovi uděláme po stranách jemné zářezy, stačí 3 na každé straně, aby se do jeho masa lépe dostala chuť. Citrony nakrájíme na půlkolečka, stejně tak i cuketu. Šalotku nakrájíme na kolečka a plníme s nimi vnitřek pstruha. Do pstruha ještě vložíme snítku rozmarýnu, pažitku a 2 oloupané stroužky česneku vcelku. Každého pstruha na povrchu osolíme, opepříme a posypeme směsí citronové a pomerančové kůry. Pak je třeba jen pstruhy opatrně zabalit do alobalu a vložit na středně rozpálený gril. Grilujeme 5-6 minut z každé strany.
Vhodná příloha: vařené brambory