Naplněný pstruh v alobalu

Naplněný pstruh v alobalu

Naplněný pstruh v alobalu
Naplněný pstruh v alobalu

Ingredience: 4 pstruzi, 1 citron, 4 snítky rozmarýnu, 8 stroužků česneku, 2 šalotky, 1 cuketa, hrst pažitky, sůl, pepř, olivový olej, kůra z pomeranče

 

Postup: Ze pstruhů vcelku velmi opatrně vyjmeme vnitřnosti. Hlavu, ploutve a kůži necháme na rybě. Do misky si dáme nastrouhanou kůru z pomeranče a citronu a společně promícháme. Na pstruhovi uděláme po stranách jemné zářezy, stačí 3 na každé straně, aby se do jeho masa lépe dostala chuť. Citrony nakrájíme na půlkolečka, stejně tak i cuketu. Šalotku nakrájíme na kolečka a plníme s nimi vnitřek pstruha. Do pstruha ještě vložíme snítku rozmarýnu, pažitku a 2 oloupané stroužky česneku vcelku. Každého pstruha na povrchu osolíme, opepříme a posypeme směsí citronové a pomerančové kůry. Pak je třeba jen pstruhy opatrně zabalit do alobalu a vložit na středně rozpálený gril. Grilujeme 5-6 minut z každé strany.

 

Vhodná příloha: vařené brambory

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience: Uzený losos naložený v medu půl litru vody  1/2 hrnku soli  3/4 hrnku medu  1/4 hrnku zlatého rumu  1/4
Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou Ingredience: 2 lososové steaky 1 lžíce čerstvé citronové šťávy  1 1/2 lžičky rozpuštěného másla sůl a

Uzený duhový pstruh

Ingredience: Uzený duhový pstruh 4 očištění a umytí duhoví pstruzi 2 lžičky mořské soli 2 lžičky čerstvě namletého pepře 1