Špíz z pivního bůčku, cibule, bůčku a paprik

Špíz z pivního bůčku, cibule, bůčku a paprik

Špíz z pivního bůčku, cibule, bůčku a paprik
Špíz z pivního bůčku, cibule, bůčku a paprik

Ingredience: 600g vepřového bůčku bez kosti, 250ml polotmavého piva, 50ml ostrého kečupu, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 1 žlutá paprika, sůl, pepř, domácí grilovací koření, 150g cherry rajčátek, 2 cibule, olej

 

Postup: Vepřový bůček jen zbavíme zbytků kůže a nakrájíme jej na kostky o přibližné velikosti 3x3cm. Maso vložíme do misky, kde jej důkladně osolíme, opepříme, ochutíme grilovacím kořením a promícháme. Do menší misky si smícháme kečup a pivo, promícháme a nalijeme na maso. Pak maso zalijeme směsí kečupu a piva a uložíme přes noc marinovat. Mezitím si připravíme a nakrájíme všechny druhy paprik na kostky, cibuli na kolečka, a rajčátka necháme vcelku. Na grilovací jehlu nebo na namočenou špejli střídavě napichujeme zeleninu a maso. Když je špíz hotový, vkládáme na gril, kde grilujeme 10 minut a občas otočíme, aby byla na všech stranách křupavá kůrka. Zbylou marinádu necháme v pánvi na grilu projít varem, šťáva se zredukuje a lze využít jako omáčka.
Zdroj : vepřové maso – recepty z webu zabijačky.cz

 

Vhodná příloha: čerstvý domácá chléb

Related Posts