Plátek z candáta a čočkový salát s grilovanou mrkví a cibulí

pikeperch fillet with lentils and carrotIngredience: 4 větší filety z candáta, 1 citron, 2 lístky máty, 3 lístky bazalky, 250g čočky, 100g mrkve, 1 větší cibule, sůl, pepř, olivový olej, 2 lžíce octa

 

Postup: Čočku si den předem necháme namočit ve vodě. Plátky z candáta důkladně očistíme. Poté všechny plátky, osolíme, opepříme, zakápneme citrónovou šťávou, přidáme nasekanou mátu a bazalku. Pak maso vložíme do misky, zakápneme olivovým olejem a necháme 2 hodiny marinovat v chladu. Mezitím si dáme vařit čočku do osolené vody. Uvaříme doměkka, a dochutíme solí, pepřem a octem. Na gril si vložíme nakrájené proužky mrkve a plátky cibule. Necháme grilovat 2 minuty z každé strany. Pak nakrájíme na menší kousky a přidáme k čočce. Na gril si vložíme také plátky candáta, které grilujeme 4-5 minut z každé strany. Servírujeme plátek candáta na čočkovém salátu.

© PHB.cz – Fotolia.com

Vhodná příloha: bez přílohy

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience: Uzený losos naložený v medu půl litru vody  1/2 hrnku soli  3/4 hrnku medu  1/4 hrnku zlatého rumu  1/4
Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou Ingredience: 2 lososové steaky 1 lžíce čerstvé citronové šťávy  1 1/2 lžičky rozpuštěného másla sůl a

Uzený duhový pstruh

Ingredience: Uzený duhový pstruh 4 očištění a umytí duhoví pstruzi 2 lžičky mořské soli 2 lžičky čerstvě namletého pepře 1