Ingredience: 4 větší filety z candáta, 1 citron, 2 lístky máty, 3 lístky bazalky, 250g čočky, 100g mrkve, 1 větší cibule, sůl, pepř, olivový olej, 2 lžíce octa
Postup: Čočku si den předem necháme namočit ve vodě. Plátky z candáta důkladně očistíme. Poté všechny plátky, osolíme, opepříme, zakápneme citrónovou šťávou, přidáme nasekanou mátu a bazalku. Pak maso vložíme do misky, zakápneme olivovým olejem a necháme 2 hodiny marinovat v chladu. Mezitím si dáme vařit čočku do osolené vody. Uvaříme doměkka, a dochutíme solí, pepřem a octem. Na gril si vložíme nakrájené proužky mrkve a plátky cibule. Necháme grilovat 2 minuty z každé strany. Pak nakrájíme na menší kousky a přidáme k čočce. Na gril si vložíme také plátky candáta, které grilujeme 4-5 minut z každé strany. Servírujeme plátek candáta na čočkovém salátu.
© PHB.cz – Fotolia.com
Vhodná příloha: bez přílohy