Podkova z lososa s bramborovou kaší se špenátem

Podkova z lososa s bramborovou kaší se špenátem
Podkova z lososa s bramborovou kaší se špenátem

Ingredience: 4 podkovy z lososa, 1 hrst kopru, 1 lžička červeného pepře, hrubozrnná sůl, olivový olej

Na kaši: 8 středně velkých brambor, 250ml mléka, 250g špenátového protlaku (zmraženého), ½ cibule, 3 stroužky česneku, 1 vejce, sůl, pepř

 

Postup: podkovy z lososa osolíme z obou stran. Kopr si nasekáme najemno a červený pepř rozdrtíme v hmoždíři. Obojí poté smícháme v misce a posypeme podkovy z obou stran. Podkovy pak zakápneme olejem a necháme uležet 3 hodiny. do kastrolu si dáme vařit oloupané brambory ve slané vodě a vaříme doměka. špenát si rozpustíme v druhém kastrolu, necháme provařit s nadrobno nakrájenou cibulkou, prolisovaným česnekem a osolíme a opepříme. Nakonec přidáme vejce, aby se špenát spojil. Obsah předáme do hrnce se scezenými bramborami. Podkovy z lososa otřeme od kopru, aby se na nich nepřipaloval a vložíme na gril. Grilujeme 4 minuty z každé strany. Mezitím si pomocí šlehače spojíme uvařené brambory se špenátem, zjemníme mlékem a ochutíme solí. Podáváme společně kaši a lososa.

 

Vhodná příloha: čerstvá zelenina

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience: Uzený losos naložený v medu půl litru vody  1/2 hrnku soli  3/4 hrnku medu  1/4 hrnku zlatého rumu  1/4
Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou Ingredience: 2 lososové steaky 1 lžíce čerstvé citronové šťávy  1 1/2 lžičky rozpuštěného másla sůl a

Uzený duhový pstruh

Ingredience: Uzený duhový pstruh 4 očištění a umytí duhoví pstruzi 2 lžičky mořské soli 2 lžičky čerstvě namletého pepře 1