
Ingredience: 4 pstruzi, 1 citron, 4 snítky rozmarýnu, 8 stroužků česneku, sůl, pepř, olivový olej, kůra z pomeranče
Postup: Pstruhy necháme vcelku, bez vnitřností a připravíme si je na pracovní desku. Z citrónu nastrouháme najemno jeho kůru a přidáme k ní najemno nastrouhanou kůru z pomeranče. Obě kůry spolu promícháme. Na pstruhovi uděláme po stranách jemné zářezy, stačí 3 na každé straně, aby se do jeho masa lépe dostala chuť. Citrony nakrájíme na půlkolečka a plníme s nimi vnitřek pstruha. Do pstruha ještě vložíme snítku rozmarýnu a 2 oloupané stroužky česneku vcelku. Každého pstruha osolíme, opepříme a posypeme směsí citronové a pomerančové kůry. Kůru můžeme i jemně zamáčknout tak, aby na jeho povrchu zůstala. Vložíme do misky, zakápneme olivovým olejem a necháme přes noc marinovat. Druhý den vložíme pstruhy do grilovacích kleští a vkládáme na gril. Grilujeme 4 minuty z každé strany. Pstruha případně můžete nahradit jinou sladkovodní rybou – viz. třeba recepty na pangasisuse – s méně výraznou chutí masa
Vhodná příloha: vařené brambory
Foto © diamant24 – Fotolia.com