Pstruh vcelku plněný citronem, rozmarýnem a česnekem

Pstruh vcelku plněný citronem, rozmarýnem a česnekem

Pstruh vcelku plněný citronem, rozmarýnem a česnekem
Pstruh vcelku plněný citronem, rozmarýnem a česnekem

Ingredience: 4 pstruzi, 1 citron, 4 snítky rozmarýnu, 8 stroužků česneku, sůl, pepř, olivový olej, kůra z pomeranče

 

Postup: Pstruhy necháme vcelku, bez vnitřností a připravíme si je na pracovní desku. Z citrónu nastrouháme najemno jeho kůru a přidáme k ní najemno nastrouhanou kůru z pomeranče. Obě kůry spolu promícháme. Na pstruhovi uděláme po stranách jemné zářezy, stačí 3 na každé straně, aby se do jeho masa lépe dostala chuť. Citrony nakrájíme na půlkolečka a plníme s nimi vnitřek pstruha. Do pstruha ještě vložíme snítku rozmarýnu a 2 oloupané stroužky česneku vcelku. Každého pstruha osolíme, opepříme a posypeme směsí citronové a pomerančové kůry. Kůru můžeme i jemně zamáčknout tak, aby na jeho povrchu zůstala. Vložíme do misky, zakápneme olivovým olejem a necháme přes noc marinovat. Druhý den vložíme pstruhy do grilovacích kleští a vkládáme na gril. Grilujeme 4 minuty z každé strany. Pstruha případně můžete nahradit jinou sladkovodní rybou – viz. třeba recepty na pangasisuse – s méně výraznou chutí masa

 

Vhodná příloha: vařené brambory

 

 

Foto © diamant24 – Fotolia.com

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience: Uzený losos naložený v medu půl litru vody  1/2 hrnku soli  3/4 hrnku medu  1/4 hrnku zlatého rumu  1/4
Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou Ingredience: 2 lososové steaky 1 lžíce čerstvé citronové šťávy  1 1/2 lžičky rozpuštěného másla sůl a

Uzený duhový pstruh

Ingredience: Uzený duhový pstruh 4 očištění a umytí duhoví pstruzi 2 lžičky mořské soli 2 lžičky čerstvě namletého pepře 1