Uzené makrely

Uzené makrely

Suroviny

  • 10 vykuchaných makrel
  • 0,5 l kuchyňské soli
  • 7,5 l vody
  • 1 sáček sušeného česneku
  • 1 sáček černého mletého pepře

 

Pracovní postup

  • Vykuchané makrely pečlivě umyjeme a následně vysušíme
  • Do velké mísy nalijeme vodu a přidáme sůl a mícháme tak dlouho, dokud se sůl zcela nerozpustí
  • Ryby naložíme do nálevu a necháme je aspoň 12 hodin marinovat
  • Naložené ryby osušíme papírovou utěrkou a zavěsíme je na háčky do elektrické udírny
  • Makrely udíme po dobu 6 hodin při teplotě 65 °C
  • Foto – Uzeno na udírně Borniak UW 70 na olšové štěpce

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience: Uzený losos naložený v medu půl litru vody  1/2 hrnku soli  3/4 hrnku medu  1/4 hrnku zlatého rumu  1/4
Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou Ingredience: 2 lososové steaky 1 lžíce čerstvé citronové šťávy  1 1/2 lžičky rozpuštěného másla sůl a

Uzený duhový pstruh

Ingredience: Uzený duhový pstruh 4 očištění a umytí duhoví pstruzi 2 lžičky mořské soli 2 lžičky čerstvě namletého pepře 1

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *