Ingredience:
4 očištění a umytí duhoví pstruzi
2 lžičky mořské soli
2 lžičky čerstvě namletého pepře
1 čerstvě nakrájený citron na tenké plátky
1/2 hrnku nadrcené petrželky
Detaily receptu:
Očistěte a umyjte pstruha, vysušte kuchyňskou papírovou utěrkou, odstraňte zbytky kůže a šupin.
Smíchejte mořskou sůl a pepř a rukou je naneste na maso.
Plátky citronu a petržel rozdělte na čtyři díly. A přidejte na pstruha.
Vajíčko rozpalte na 150-200°C a připravte na nepřímé vaření.
Pstruha dávejte kůží na gril, zavřete klapku a vařte 15 minut.
Odklopte víko a opatrně dodělejte pstruha asi 15 minut.
Pokud je pstruh hotový poznáte tak, že maso je krásně bílé a dobře ho odděláte od zbytku. Maso má 60°C.
Servírujte se svou oblíbenou oblohou.