Uzený duhový pstruh

Ingredience:

Uzený duhový pstruh
Uzený duhový pstruh

4 očištění a umytí duhoví pstruzi

2 lžičky mořské soli

2 lžičky čerstvě namletého pepře

1 čerstvě nakrájený citron na tenké plátky

 1/2 hrnku nadrcené petrželky

Detaily receptu:

Očistěte a umyjte pstruha, vysušte kuchyňskou papírovou utěrkou, odstraňte zbytky kůže a šupin.

Smíchejte mořskou sůl a pepř a rukou je naneste na maso.

Plátky citronu a petržel rozdělte na čtyři díly. A přidejte na pstruha.

Vajíčko rozpalte na 150-200°C a připravte na nepřímé vaření.

Pstruha dávejte kůží na gril, zavřete klapku a vařte 15 minut.

Odklopte víko a opatrně dodělejte pstruha asi 15 minut.

Pokud je pstruh hotový poznáte tak, že maso je krásně bílé a dobře ho odděláte od zbytku. Maso má 60°C.

Servírujte se svou oblíbenou oblohou.

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience: Uzený losos naložený v medu půl litru vody  1/2 hrnku soli  3/4 hrnku medu  1/4 hrnku zlatého rumu  1/4
Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou Ingredience: 2 lososové steaky 1 lžíce čerstvé citronové šťávy  1 1/2 lžičky rozpuštěného másla sůl a
Losos v bylinkách na javorovém prkně

Losos v bylinkách na javorovém prkně

Ingredience: Losos v bylinkách na javorovém prkně 4 filety lososa 2 lžíce medové hořčice  1/4 hrnku mixu bylin, rozsekaných (pažitka,

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *