Ingredience: 1 kg klobás, med, hořčice, cuketa, rajčata, hlávkový salát, papriky, cibule, sůl, pepř, olivový olej
Postup: Klobásy už určitě někdy griloval každý. Někteří na tom neshledávají nic výjimečného, ale opak může být pravdou. I v uvozovkách z obyčejné klobásy se dá připravit velmi chutný pokrm na bázi grilování. Tentokrát nebude potřeba marináda, ale speciální směs na potírání. Nejprve si klobásy musíme nařezat. Každý to dělá jinak, ale vlastně jde o ten princip, aby se do masa nasákla směs. Ta se připraví smícháním pěti surovin – olivový olej, sůl, pepř, med a hořčice. Důkladně se vše rozmíchá a pak se jí potírají klobásy. Je dobré potřít jen nařezaný povrch, spodek už nemusí být. Kdo je ovšem jiného názoru, může si celou klobásu do směsi namočit. Následně se rozpálí gril a klobásy se grilují po obou stranách zprudka. Stačí tak tři minuty. Hotové se vytáhnou na talíře či tácy a přidá se k nim obloha z čerstvé zeleniny dle vlastního výběru – cuketa, rajčata, salát, papriky, cibule a další. No, jak je vidět, tak i z klobásy se dá přichystat grilovaná dobrota.
Vhodná příloha: pečivo