Grilovaná klobása s čerstvou zeleninou

Grilovaná klobása s čerstvou zeleninou

Grilovaná klobása s čerstvou zeleninou
Grilovaná klobása s čerstvou zeleninou

Ingredience: 1 kg klobás, med, hořčice, cuketa, rajčata, hlávkový salát, papriky, cibule, sůl, pepř, olivový olej

 

Postup: Klobásy už určitě někdy griloval každý. Někteří na tom neshledávají nic výjimečného, ale opak může být pravdou. I v uvozovkách z obyčejné klobásy se dá připravit velmi chutný pokrm na bázi grilování. Tentokrát nebude potřeba marináda, ale speciální směs na potírání. Nejprve si klobásy musíme nařezat. Každý to dělá jinak, ale vlastně jde o ten princip, aby se do masa nasákla směs. Ta se připraví smícháním pěti surovin – olivový olej, sůl, pepř, med a hořčice. Důkladně se vše rozmíchá a pak se jí potírají klobásy. Je dobré potřít jen nařezaný povrch, spodek už nemusí být. Kdo je ovšem jiného názoru, může si celou klobásu do směsi namočit. Následně se rozpálí gril a klobásy se grilují po obou stranách zprudka. Stačí tak tři minuty. Hotové se vytáhnou na talíře či tácy a přidá se k nim obloha z čerstvé zeleniny dle vlastního výběru – cuketa, rajčata, salát, papriky, cibule a další. No, jak je vidět, tak i z klobásy se dá přichystat grilovaná dobrota.

 

Vhodná příloha: pečivo

Related Posts

Domácí turistický salám

Suroviny na 5 kg 1,2 kg libového hovězího (naloženého) 1 kg hovězích výřezů 1 kg hovězí kýty (mladší maso) 0,8

Domácí šunka

[caption id="attachment_5285" align="alignright" width="300"] Hotová domácí šunka[/caption] Suroviny 10 kg libového vepřového, nejlépe z kýty, ale může být například i
Domácí habanossi

Domácí habanossi

[caption id="attachment_5277" align="alignright" width="300"] Domácí habanossi[/caption] Suroviny Skopová střeva v kalibru 20-22 mm 1 kg hovězí přední 1,3 kg ořezky

Domácí uherská klobása

[caption id="attachment_5273" align="alignright" width="300"] Domácí uherská klobása[/caption] Suroviny Na 10 kg uherských klobás budeme potřebovat: 4 kg vepřové plece 5