Suroviny
- Na 10 kg uherských klobás budeme potřebovat:
- 4 kg vepřové plece
- 5 kg vepřového boku s podílem tuku cca 50 %
- 1 kg hovězí přední
- 200-220 g rychlosoli
- 200-300 g kořenícího přípravku uherská klobása
- Vepřová střeva na klobásy v kalibru 32/34 mm
Pracovní postup
- Vychlazené hovězí přední nameleme ve strojku s otvory přibližně 2 až 3 milimetry
- Vychlazené vepřové maso pomeleme na mlýnku s otvory 8 až 12 milimetrů
- Mleté maso důkladně promícháme a necháme cca 12 hodin odstát
- Pro ochutnání si můžete z připravené směsi odebrat malý vzorek a na pánvičce si osmažit testovací karbanátek
- Připravenou směs nacpeme do střívek a dáme je zaudit do elektrické udírny na 6 až 8 hodin při teplotě mezi 75 až 80 °C
- Fotografie z uzení na digitální udírně Bradley