Ingredience: 1 kg klobás, sůl, olivový olej, citrónová šťáva, pomerančová šťáva, mandarinková šťáva, ananasová šťáva, limetka
Postup: Klobásy jsou jedny z nejklasičtějších druhů uzeniny, které se grilují a co se jich týká, tak i nejoblíbenější, pokud se mluví o těch klasických a ne bílých. Dnes budeme připravovat recept, ve kterém bude hrát prim marináda z ovocných šťáv – takže jak na to si nyní ukážeme. S klobásami nemusíme skoro nic dělat, jen je trochu nařízneme, záleží na každém, jak bude sám chtít, není to nijak předepsané. Připravíme si marinádu smícháním těchto surovin – olivový olej, sůl, citrónová šťáva, pomerančová šťáva, mandarinková šťáva a ananasová šťáva. Drtivá většina šťáv se dá získat z kompotovaného stavu, kdyby někdo nevěděl. V této směsi necháme klobásy marinovat celou noc. Další den si rozpálíme gril, klobásy vytáhneme z marinády a položíme je na rozpálenou mřížku. Můžeme grilovat zprudka po všech stranách. Během grilování si rozkrojíme omytou a osušenou limetku na poloviny a vymačkáme na klobásy jejich šťávu. Takhle se to děje, až do doby, než jsou klobásy hotové. Vyndáme, dáme si je na talíř a můžeme podávat, úplně nejjednodušší způsob je s pečivem. Tady je jasně vidět, že v uvozovkách i z obyčejných klobás se dá připravit něco zvláštního.
Vhodná příloha: pečivo