Ingredience: 300 g klobás, sůl, olivový olej, mletá pálivá paprika, citrón, česnekové grilovací koření, pepř, sójová omáčka, dijonská hořčice, cukr, kokosové mléko, zakysaná smetana, kopr
Postup: V tomto pokrmu bude sice hlavní masovou složkou klobása, ale recept se bude výrazně lišit od toho, co možná strávníci očekávají. Klobásy získají díky marinádě nejenom pikantní chuť, ale zároveň i sladkou, kterou dodá jistá přísada. Tak tedy půjdeme rovnou na přípravu. Klobásy nemusíme umývat, to nám odpadává, takže rovnou směle na marinádu. Smícháme olivový olej, sůl, pepř, sójová omáčka, dijonská hořčice, mletá plivá paprika, česnekové grilovací koření, cukr a kokosové mléko. To je právě ta sladká přísada, vlastně dvě spolu s cukrem. V této marinádě necháme klobásy 24 hodin. Další den si rozpálíme gril a můžeme grilovat zprudka ze všech stran. Hotové si vytáhneme na talíř a můžeme podávat. Ke klobásám se obvykle jí chleba. Tyhle jsou však trochu něco odlišného, tudíž si připravíme ještě omáčku. Smícháme si zakysanou smetanu se solí a pepřem, přidáme citrónovou šťávu a snítky čerstvého kopru, který musí být však najemno nakrájený. Důkladně promícháme a můžeme přidat ke klobásám. Pokud někdo nemá rád kopr, a takových lidí je opravdu hodně, může si ho vyměnit za jinou bylinku, avšak je to chyba – kopr patří totiž mezi velké pochoutky.
Vhodná příloha: dipy, omáčky, pečivo