Ingredience: 300 g klobás, sůl, olivový olej, grilovací koření, ocet, cukr, citrón, mletá sladká paprika, bazalka, piniové ořechy, sterilovaný kopr, zakysaná smetana, cibule, sterilovaný hrášek, sterilované okurky, tavený sýr
Postup: A opět tu máme klasiku v podobě klobás. Mnozí si možná říkají, co je na nich tak zázračného, protože pamatujeme doby, kdy se prostě jen tak hodily na gril a hotovo, avšak to je dávno pryč. Dnes to bude ve speciální marinádě. S klobásami nemusíme nic dělat, takže si rovnou začneme míchat směs. Smícháme olivový olej, sůl, grilovací koření, ocet, cukr, citrónovou šťávu, mletou sladkou papriku, bazalku, nasekané piniové ořechy a kopr. Tato směs dodá klobásám úplně jinou chuť, než na co jsou lidé zvyklí. Klobásy necháme marinovat 24 hodin. Po uplynutí této doby se klobásy vyndají z marinády, pokapou se ještě olivovým olejem a vkládají se na rozpálený gril, kde se zprudka grilují. Hotové se vyndají na talíř a připraví se k nim omáčka. Kdo by už nechtěl nějaké výrazné doplňky, může mu stačit kečup nebo hořčice, ale my si předvedeme omáčku nebo lépe řečeno směs na namáčení. Smícháme zakysanou smetanu, cibuli nakrájenou najemno, sterilovaný hrášek, jemně nasekané sterilované okurky a tavený sýr. Vše spolu důkladně promícháme a můžeme podávat ke klobásám.
Vhodná příloha: pečivo