Divoké kačeny na rožni

2 mladé divoké kačeny, trochu čerstvé petrželky, špetka tymiánu, špetka majoránky, 2 zelené cibule, olej, sůl, míchané koření.

Vykuchané divoké kačeny zevnitř i zvenčí důkladně osušíme. Přesvědčíme se, zda byly dokonale odstraněny tukové žlázy na horní straně biskupa, které by mohly podstatně zhoršit chuť masa. Vnitřek obou kačen vyplníme kořením a cibulemi; v případě potřeby sešijeme břišní otvory několika stehy silnějších nití nebo je jen provizorně spojíme několika párátky. Kačeny potřeme zvnějšku olejem a necháme otáčet na rožni asi 1 hodinu. Griládu ochutíme míchaným kořením těsně před podáváním.

Doba přípravy: 1 hod. 40 min.

Related Posts

Závitky z divočáka plněné špenátem a petrželí v alobalu

Závitky z divočáka plněné špenátem a petrželí v alobalu

[caption id="attachment_3600" align="alignright" width="300"] Závitky z divočáka plněné špenátem a petrželí v alobalu[/caption] Ingredience: 600g kýty z divočáka, 150g listového
Steak z divočáka marinovaný v brusinkách

Steak z divočáka marinovaný v brusinkách

[caption id="attachment_3442" align="alignright" width="300"] Steak z divočáka marinovaný v brusinkách[/caption] Ingredience: 800g kančí kýty, 100ml kompotovaných brusinek, 4 snítky jalovce,
Králičí zadní grilované v alobalu s žampiony

Králičí zadní grilované v alobalu s žampiony

[caption id="attachment_3438" align="alignright" width="300"] Králičí zadní grilované v alobalu s žampiony[/caption] Ingredience: 4 zadní nohy z králíka, 8 menších žampionů, 100g
Králičí karbanátky s vůní jablek na grilu

Králičí karbanátky s vůní jablek na grilu

[caption id="attachment_3434" align="alignright" width="300"] Králičí karbanátky s vůní jablek na grilu[/caption] Ingredience: 800g králičího masa, 1 jablko, 3 starší housky,