Grilované hotdogy

Two hotdogs with copy spaceIngredience: 8 spišských vepřových párků, 8 bulek na hot dogy, 2 nakládané okurky, 4 listy ledového salátu, 40g másla

Ostrý dip: 150ml ostrého kečupu, 1 lžička worcesterové omáčky, špetka sójové omáčky, 1 červená cibulka, 1 lžička nasekané petrželky, 1 chilli paprička, mletý pepř

Jemný nasládlý dip: 120ml majonézy, 60ml plnotučné hořčice, 30ml krémžské hořčice, 1 citron, 30 ml medu, sůl, mletý pepř

 

Postup: Nejprve si připravíme omáčky, které budou na párcích. Na ostrou omáčku nakrájíme cibulku najemno a nasekáme také chilli papričku. Pak vložíme cibulku s papričkou do misky s kečupem, přidáme worcesterovou a sójovou omáčku, nasekanou petrželku a mletý pepř. Vše zamícháme a necháme 1 hodinu uležet. Na sladkou omáčku si smícháme majonézu, oba druhy hořčice a medu. Vše ještě zakápneme citrónovou šťávou a dochutíme solí a pepřem. Také necháme uležet 1 hodinu v chladu. Bulky na hot dogy si nařízneme po celé délce a vnitřek promažeme máslem. Vložíme párky na gril a za stálého otáčení grilujeme 6 minut. Bulky si také vložíme na gril a necháme je ohřát 1 minutu z každé strany. Pak bulku vyložíme plátkem salátu, plátky nakládaných okurek, přidáme párek a polijeme dipem. Servírujeme hostům vždy od každého druhu hot dogu jeden kus.

 

Vhodná příloha: smažené hranolky nebo bez přílohy

Related Posts

Domácí turistický salám

Suroviny na 5 kg 1,2 kg libového hovězího (naloženého) 1 kg hovězích výřezů 1 kg hovězí kýty (mladší maso) 0,8

Domácí šunka

[caption id="attachment_5285" align="alignright" width="300"] Hotová domácí šunka[/caption] Suroviny 10 kg libového vepřového, nejlépe z kýty, ale může být například i
Domácí habanossi

Domácí habanossi

[caption id="attachment_5277" align="alignright" width="300"] Domácí habanossi[/caption] Suroviny Skopová střeva v kalibru 20-22 mm 1 kg hovězí přední 1,3 kg ořezky