Ingredience: 800g filetů z lososa, sůl, bílý pepř, olivový olej, 1 hrst kopru, 8 lístků bazalky, 1 citron, 1 pomeranč
Postup: Maso z lososa zbavíme kůže a nakrájíme na kostky. Všechny kostky si rozdělíme na čtvrtiny a vložíme do čtyř různých misek. V každé misce maso osolíme a opepříme bílým pepřem. První misku ochutíme citrónovou šťávou a citrónovou nastrouhanou kůrou. Druhou misku dochutíme pomerančovou šťávou a nastrouhanou pomerančovou kůrou. Do třetí misky přidáme nasekaný kopr a do čtvrté misky nasekané lístky bazalky. Všechny misky zakápneme olivovým olejem a necháme 4 hodiny ustát v chladu. Pak napichujeme kostky z lososa na namočené špejle nebo na grilovací jehly. Na jehle musí být všechny 4 druhy mas. Pak můžeme vložit na rozpálený gril, kde za občasného otočení grilujeme 6 minut. při grilování potíráme pouze čistým olivovým olejem.
Další recepty na úpravu ryb najedete na webu pangasuis.cz
Vhodná příloha: čerstvé pečivo
© tycoon101 – Fotolia.com