½ l mléka, 1 balíček práškového vanilkového pudinku, 2 lžíce cukru, 1 bílek, 1 lžička másla, 1 lžička mandlí, asi polovina konzervy broskví, 1 sklenička (2 cl) třešňového destilátu
Z mléka, prášku a cukru uvaříme nejdříve normální pudink, do něhož nakonec vmícháme i šlehaný sníh. Hmotu rozdělíme do 4 plochých skleněných talířků nebo mističek. Před podáváním rozpustíme máslo, dožluta v něm osmahneme mandle a přidáme broskve nakrájené na plátky. Všechno necháme dobře prohřát, ale nevaříme! Alkohol ohřejeme ve zvláštní nádobě, nakapeme na kusy ovoce položené naplocho a zapálíme. Necháme vyhořet – nemícháme. Teprve po mírném vychladnutí přidáváme broskvové řezy na 4 porce pudinku.
Můžeme podávat se šlehačkou, do níž jsme vmíchali asi lžíci jemně rozemletých ořechů.
Doba přípravy: 30 min.